Espècies invasores

Els dijous són dies d’animals.

Avui no us porto cap animal gravat a les terres del Mas. Avui vull fer una reflexió sobre un fenomen que està posant en perill el nostre ecosistema, les especies invasores. Sovint es diu que els caçadors són els responsables de la desaparició d’espècies, però per controvertit que sigui dir això, es molt més danyí per un ecosistema un gat domèstic  que surt a passejar pels patis d’una urbanització que un caçador. I el més danyí de tot és la introducció de noves especies.

Hi ha lleis que prohibeixen l’alliberament d’espècies exòtiques, però és la típica llei inútil impossible de fer complir. A més a més cal tenir en compte que sovint els animals no són alliberats expressament si no que s’escapen. Així poc a poc ha aparegut el cargol poma, el cranc de riu americà, la cotorra argentina… i fa uns dies vaig veure aquesta tortoreta diamant (Geopelia cuneata) que si troba parella aviat serà una nova invasora.

Tortoreta diamant Geopelia cuneata
Tortoreta diamant a una biga del Mas

Personalment crec que a les botigues d’animals haurien de vendre animals autòctons: esquirols, tortugues d’estany, tortugues de terra autòctones, eriçons, garses… així apareixen granges de cria d’aquests animals, alguns dels quals tenen poblacions en franca regressió i quan a la gent se n’hi escapés algun o l’alliberés en repoblaria els boscos enlloc de causar desastres ecològics.

I un altre exemple, al parc natural de Collserola és més fàcil trobar-hi un peix asiàtic i una tortuga americana que un animal del territori (vídeo gravat per mi el primer dia de desconfinament ).

Sóc conscient que no em farà cas ningú perquè ara el que mola és adoptar gats i galgos presumptament traumatitzats i insultar els caçadors. Però no us enganyeu, els animalistes que diuen estimar la natura, no la cuiden. L’únic que fan és humanitzar alguns animals projectant en ells rols humans i sovint fan molt mal als ecosistemes. Un ecologista estudia els ecosistemes i en procura la seva conservació i adoptant gossos no salvarem els nostres boscos, però criant i alliberant especies autòctones potser sí. I actualment qui té més cura dels nostres boscos i de la seva biodiversitat, alimentant i alliberant especies són les colles caçadores.

Ho sento però algú ho havia de dir

 

EMiN

One thought on “Espècies invasores

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: