Com despintar miniatures

Wallapop és una font inesgotable de miniatures. Però no sempre estan en blister. De fet en general excepte que tinguis un gran pressupost es tendeix a buscar “gangues”. Això fa que sovint toqui despintar.

Quan hageu de despintar el primer que cal fer és determinar el material de la miniatura. Això és molt important perquè alguns productes poden fer malbé les miniatures de plàstic o les de resina.

Miniatures de metall: aquestes són molt resistents i és quasi impossible que les fem malbé. Per despintar-les poden usar molts productes aquí us en presento uns quants:

  • Líquid de frens: producte molt corrosiu que despintarà la miniatura i desfarà el vostre pulmó. Funciona molt bé, però no us el recomano per la seva toxicitat. Si l’useu recordeu que després s’ha de portar a reciclar.
  • Producte específic per decapar miniatures. Van bé, els trobareu a qualsevol botiga de modelisme. L’únic defecte és que és car.

  • Alcohol 96º. També útil per plàstic i resina.
  • Decapant de ferreteria. Jo uso aquest mètode. És econòmic i fàcil d’usar. I si quan acabeu, el torneu a posar al pot, el podreu usar quasi infinitament.
Grenadier-Orcish-Giant-John Dennett
M85
Miniatura pintada per mi a la infància
mithril-miniatures-M148-LOTR-Olog-Hai-Troll
Un altre troll de la infància que vull reconvertir en filler
Ho deixarem uns hores a dins d’un pot de vidre. No és ni necessari que tot quedi cobert, però si que quedi tot mullat
Passades unes hores traurem les miniatures i amb l’ajuda d’un vell raspall de dents, rascarem una estona. Com més temps hagin estat amb el producte menys haureu de rascar.
Aviat tindrem les miniatures llestes per a pintar de nou

Miniatures de plàstic i resina: en aquest cas cal anar amb molta cura. Segons el que fem servir podem espatllar les miniatures.

Jo uso alcohol de 96º. Es pot usar a temperatura ambient o calent.

Fer-ho amb l’alcohol calent permet que el procés sigui més curt, però si teniu paciència no cal escalfar-lo. Per fer-ho posarem l’alcohol en un vol i ho escalfarem al microones (20-30 segons, no us emocioneu que l’alcohol és inflamable). Submergirem les minis en l’alcohol i a rascar amb el raspall.

Recordeu, la resina amb la calor es deforma, si és resina no escalfeu l’alcohol.

I sobretot si useu aquest mètode per despintar miniatures de metall, escalfeu l’alcohol sense les miniatures. Si poseu metall a un microones podríeu cremar la cuina.

EL QUE PASSA QUAN POSES METALL EN UN MICROONES

Aquí us poso quatre fotos del procés de despintat d’una miniatura de plàstic amb alcohol a temperatura ambient. Amb alcohol calent amb un parell de minuts en alcohol n’hi ha prou, en aquest cas la miniatura va estar una hora submergida en alcohol abans que la raspallés.

Espero que us hagi estat útil.

EMiN

One thought on “Com despintar miniatures

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: