Espècies invasores II

El cranc de riu americà (Procambarus clarkii) és el cranc originari dels pantans i rius del nord-est de Mèxic fins a Florida i també cap a l’interior pel sud d’Illinois i Ohio.

Es capaç de viure en aigües molt contaminades, pel que es va introduir per substituir les poblacions europees eliminades per l’alteració dels ecosistemes fluvials, per la forta demanda de crancs que hi havia a Europa, on es consideren un menjar de luxe. A Espanya, el 1974, un empresari sevillà volia vendre a les botigues de tota la península Ibèrica el cranc i, per no haver d’exportar-lo d’altres països, el va alliberar al riu Guadalquivir iniciant un desastre ecològic. L’impacte ecològic causat pel cranc americà, és molt gran ja que transforma físicament l’entorn: altera la disponibilitat de recursos per a altres espècies, elimina les plantes i construeix galeries que modifiquen la circulació de l’aigua. És una espècie molt agressiva que està fent desaparèixer els amfibis d’algunes zones. A més a més és portador de l’afanomicosi, fong molt mortífer per les especies de cranc europeu pel que ha contribuït a la pràctica extinció de l’espècie de cranc autòcton.

De tota manera la seva qualitat gastronòmica és molt inferior a la del cranc de riu ibèric.

A un parell de les basses de la Masia de la meva avia n’hi ha i amb els nens en varem anar a pescar. Un projecte que tenim per a un futur pròxim és intentar erradicar-los, però ho he estat mirant i és força complex

Aquí pescant-lo de forma “casolana”

EMiN

One thought on “Espècies invasores II

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: