Bon inici de curs

Bon dia estimats lectors.

Les entrades de natura es van aturar per culpa del confinament. Ara ja fa bastant de l’última entrada i tot i que això de la Covid va per llarg, sembla que ja no ens confinen pel que intentaré, de nou, presentar cada dijous una entrada.

L’entrada que ha tingut més èxit fins ara és una entrada sobre gats pel que aquest retorn també el dedicarem a ells.

Els gats com tots sabeu tenen unes urpes retràctils (que tenen la capacitat de contreure’s per quedar amagades sota la pell). El que no és tant conegut és que és una característica pròpia de tots els felins. Per tant treure i amagar les ungles també ho poden fer els lleons, els tigres o els pumes i panteres.

Però sempre hi ha excepcions. El guepard no pot amagar les ungles. El motiu és perquè les ungles li permeten adherir-se millor al terra quan corre igual com els tacs de les botes dels futbolistes. Però hi ha uns altres felins francament desconeguts que tampoc tenen ungles retràctils. Alguns perquè són felins molt primitius i no van adquirir aquesta habilitat com la fossa i altres perquè com els guepards l’han perdut. Tots ells són molt esquerps i en perill d’extinció o francament amenaçats pel que potser no arribarem a saber mai perquè van perdre aquesta habilitat. Són el gat pescador (Prionailurus viverrinus), el gat de cap pla (Prionailurus planiceps), gat d’Iromote (Prionailurus iriomotensis) i la fossa de Madagascar (Cryptoprocta ferox).

Com és tradició cal afegir algun vídeo. Aquí us poso un parell de vídeos, en el primer el Shere Khan li ensenya a la serp Kaa la seva habilitat amb les ungles

Al segon la meva amiga Ka li demana al seu gat Sir Kan que li ensenyi les ungles (amb una certa oposició per part seva i una esgarrapada per la Ka 🙂

Bon dijous

EMiN

One thought on “Bon inici de curs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: