Vigileu que ve un taxi!

Taxi_barcelona

A la natura hi ha molts animals verinosos. El verí generalment el fan servir per caçar. Al mossegar a la seva presa li injecten el verí el que els permet atrapar animals més grossos. El verí també els serveix per a defensar-se dels depredadors. Però en aquest cas no tenen un interés especial en matar, simplement volen no ser atacats. Per això molts animals verinosos avisen perquè no t’hi apropis. Hi ha moltes maneres d’avisar, la serp de cascavell ho fa fent soroll però molts ho fan pel color. Els colors més triats per a avisar del perill són el groc i el vermell. Al nostre entorn, la combinació més comú és la de de groc i negre. El groc és dels colors que es veuen millor tant quan hi ha molta llum com poca i amb el negre encara contrasta més (A la llum del dia, el color més visible és el groc, seguit, per aquest ordre, pel roig, el verd i el blau. Quan es fa fosc, el color que es veu més bé és el verd, i després el groc, el blau i finalment el vermell). Per tant ser groc et fa molt visible tant de dia com amb poca llum.

Això és així des de fa milers d’anys, pel que hem evolucionat sabent això de manera innata. És possible que no sàpigues quin animal tens davant però si és groc i negre, instintivament sabràs que és millor no apropar-si. Això és el que va passar a les meves nebodetes, quan un dia jugant al pati van veure un animal de color taxi i em van venir a buscar.

Com tots haureu endevinat, l’animaló que van trobar les meves nebodes era una escorpita o escolopendra (Scolopendra cingulata). Aquest centpeus (que de fet en té 42) al primer segment del tronc hi té un parell d’ullals verinosos. Les preses són capturades pel darrer parell de potes, proveït de fortes espines i ungles; tot seguit, girant el cos, li claven les forcípules, que injecten verí que les paralitza o les mata. Malgrat que la seva mossegada és molt dolorosa, sovint s’han exagerat els efectes de la seva picada i en cap cas és mortal.

Recordeu estimats lectors, els taxis a la natura són perillosos

Bon dijous

EMiN

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: