Compartir és tenir menys

gavià_argentat_potes_grogues

El gavià argentat de potes grogues (Larus michahellis) és un ocell de grans dimensions que s’esten per Europa, nord d’Àfrica i Orient Mitjà. N’hi ha que migren, però d’altres s’han establert tot l’any en un territori. És el cas de Barcelona, on una comunitat creixent de gavians s’hi han establert i hi han prosperat. Malgrat que és una espècie marina, s’ha anat adaptant als recursos de la ciutat i també s’ha especialitzat a menjar coloms. Però de fet menja pràcticament de tot i és molt astuta: pot arribar a conèixer els costums i horaris dels ciutadans i anar, per exemple, cada dia al pati d’una escola a recollir les restes dels entrepans que els nens han deixat a l’hora d’esbarjo. És un un animal molt agressiu i cridaner pel que sovint causa molèsties als veïns.

La població de Gavià ha anat augmentant a Barcelona al mateix temps que la població de gavina disminueix, pel que si veieu un ocell que us recorda una gavina corrent pel parc, quasi segur que és un gavià.

Així doncs, els ocells que es barallen per un colom i que no tenen cap intenció de compartir, al sostre de davant de casa meva són gavians i no gavines (que és com els meus nens als havien anomenat). Perquè a diferència del que pretenien ensenyar-nos al cau a la natura ho tenen clar, compartir és tenir menys.

Recordeu estimats lectors, els heu d’anomenar pel nom: Gavià argentat de potes grogues 🙂

Bon dijous

EMiN

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: