Olives

Es dijous, toquen vídeos d’animals, però per culpa del confinament ja no tinc material per mostrar-vos.

Per aquest motiu aprofitaré aquest espai per explicar-vos la meva recepta d’olives i alguns trucs. Bàsicament perquè així m’enrecordo de cara a l’any que ve quan les hagi de tornar fer.

Primera fase, preparació:

Posarem les olives amb aigua amb un 10% de sal. Canviarem l’aigua amb sal cada dia durant 10 dies. Si no teniu bàscula o no sabeu calcular un 10%, podeu tornar a la ESO o es pot anar posant sal a l’aigua fins que les olives flotin (en anar-hi posant sal fem com al mar mort on la flotabilitat augmenta per l’augment de la densitat de l’aigua).

Segona fase: posar-hi herbes

Als 10 dies posarem en pots de vidre amb aigua. Si el tap és metàlic protegiu-lo amb film transparent per que no s’oxidi, si és de plàstic o suro no cal. A continuació hi posarem els condiments. Hi ha moltes receptes i maneres diferents de fer-les i cada ingredient té la seva funció. Posar-ne un o un altre va a gustos:

  • Sal: La quantitat a posar depèn de si les vols més o menys fat. En general no passo del 2-3% de sal.
  • Sajolida: No se quina funció té, però totes les receptes casolanes d’olives en duen o sigui que poseu-ne.
  • Fulles de garrofera: la seva funció és mantenir el color de l’oliva. Si no es posa tendeixen a agafar un color gris pàl·lid.
  • All: uns quants grills d’all ben pelats.
  • Pebre vermell
  • Farigola: aquesta i l’anterior perque fent proves és la convinació que més em va agradar.
  • Oli: A la superfície de l’aigua de les olives s’hi pot fer un tel de fongs. No són tòxics ni fan malbé les olives i es poden treure fàcilment amb una cullera. Però si posem una mica d’oli al pot, fa una pel·lícula al damunt que no deixa créixer els fongs.

Tercera fase: esperar

Ho deixarem reposar durant 3 mesos. Si els tres mesos encara són molt amargants deixeu-les reposar més temps. En general milloren com més temps les deixem reposar. Per accelerar el procés es pot usar sosa càustica, jo personalment no ho he fet servir mai.

TruCS

Si heu fet diversos pots amb olives, comenceu menjant-vos aquelles que us hagin sortit més bones. Quan ja no us en quedin, traspasseu les olives d’un altre pot al pot buit però amb el líquid de les olives bones. Deixeu-ho reposar 15 dies i les olives “dolentes” us agafaran el gust de les bones.

Si us han quedat totes les olives dolentes, podeu comprar un pot d’olives al supermercat que tinguin molt líquid (gazpatxes per exemple) i quan us les acabeu poseu les vostres olives al pot amb el líquid de les gazpatxes. De nou als 15 dies tindreu unes olives molt millorades. Però no se si en aquest cas les podrem considerar unes olives casolanes.

EMiN

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: