Espècies invasores V

Els grans vaixells que van sense mercaderia omplen els tancs de llast amb aigua de mar per a guanyar pes i desplaçar-se en la mar de manera estable.

Però a l’aigua hi ha moltíssims éssers vius. Aquests seran transportats pel vaixell fins al nou port on buidaran l’aigua de llast per carregar-hi la nova mercaderia. Això és molt perillós. No tots els animals moriran al transport i alguns seran capaços de prosperar al nou ecosistema, generant grans problemes ecològics. Per això, als vaixells que realitzen llargs viatges se’ls demana que canviïn l’aigua de llast periòdicament. Però aquesta exigència la compleixen molt pocs, ja que es necessita temps i l’envàs pot perdre l’equilibri. I així diàriament milers de litres d’aigua carregats uns dies abans a un oceà són descarregats en un nou oceà.

Aigua_llast

Sembla que així és com ha arribat a les costes dels Països Catalans una nova espècie. El cranc blau (Callinectes sapidus). Aquest cranc nadiu de la costa occidental de l’oceà Atlàntic pot arribar fins als 23 cm. i és molt voraç. Avui us porto un vídeo gravat a la desembocadura del riu Foix, on aquests crancs ja hi són habituals.

A les imatges s’hi poden veure dos exemplars

Bon dijous.

EMiN

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: