Espècies invasores VI

La gran introducció de noves especies al nostre ecosistema està fent que ja quasi sigui més fàcil trobar una espècie invasora que una d’autòctona al nostre medi!

Avui us presento el morrut vermell (Rhynchophorus ferrugineus). És un escarabat originari de la polinèsia que s’ha anat escampant pel món a dins de les palmeres que s’exporten per a jardineria. A la península es va documentar per primera vegada el 1994 i actualment ja s’ha escampat per tots els països catalans. Les seves larves excaven galeries a dins dels troncs de les palmeres i les acaben matant. L’espècie més afectada és la palmera canària, però també ataca la palmera datilera i la washingtoniana. Si us hi fixeu veureu moltes palmeres mortes o mig pansides als parcs i jardins de pobles i ciutats.

Des d’un punt de vista estrictament ecològic, que ataqui aquestes palmeres tampoc seria un problema perquè cap d’elles és autòctona de la península. Però hi ha que pensa que quan hi hagi escassedat d’aquest tipus de palmera atacarà a les especies autòctones com és el margalló transformant-se llavors en un problema pel nostre ecosistema. Per altra banda si arriba a les canàries terra endèmica de la palmera canària la seva presencia serà terriblement nociva com ja ho va ser al nord d’àfrica on va matar mils de palmeres datileres.

Com a insecte no és lleig, és vermell i té el “morro” llarg. Aquí unes imatges per si no el coneixieu

Bon dijous

EMiN

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: